Samenwerking vti Oostende

adl Cluster & VTI Oostende vieren inspirerende samenwerking

adl Cluster en VTI Oostende kijken trots terug op een prachtig traject van samenwerking dat een mooie transformatie heeft gebracht in het ADL Cluster Oostende. Deze gezamenlijke inspanning benadrukt het belang van inclusie, maatschappelijke betrokkenheid en levensvreugde in het hart van onze badstad.

Een verbeterde leefomgeving met ADL-ondersteuning

Wist je dat Squatina een erkende en gesubsidieerde zorgaanbieder is die niet-planbare ADL-ondersteuning aanbiedt aan personen met een fysieke beperking. In adl Cluster staan onze toegewijde ADL-assistenten 24/24u klaar om dagelijkse assistentie te verlenen en zo het verschil te maken in het leven van onze gebruikers. Met een focus op de individuele behoeften en wensen van onze bewoners, streven wij ernaar om een omgeving te creëren waarin iedereen zich gehoord en gewaardeerd voelt.

Inclusief wonen als kernwaarde

Bij ADL Cluster Oostende omarmen wij de visie van inclusief wonen. Wij geloven dat elke persoon met een fysieke beperking de mogelijkheid moet hebben om zelfstandig te leven binnen de samenleving. Onze inspanningen zijn gericht op het bevorderen van zelfstandigheid, het versterken van capaciteiten en het opbouwen van een ondersteunend netwerk dat bijdraagt aan het welzijn en de levensvreugde van onze bewoners.

samenwerking cluster - VTI Oostende

Samenwerking met VTI Oostende: Maatschappelijke betrokkenheid in actie

Gedreven door deze visie, zijn wij een bijzondere samenwerking aangegaan met VTI Oostende, afdeling Schilderen en Decoratie. Deze samenwerking was gebaseerd op twee pijlers: inspraak van de bewoners en een gezamenlijke aanpak waar inclusie en levensvreugde centraal staan.

Begin 2024 begonnen de leerlingen van het 5de en 6de jaar schilderen en decoratie van VTI Oostende, onder deskundige begeleiding van hun praktijkleerkrachten, aan de renovatie van de gemeenschappelijke ruimtes in ons complex. Van de voorbereiding tot de afwerking werd elke fase met oog voor detail uitgevoerd. De werkzaamheden, uitgevoerd binnen de lesuren en het schoolprogramma, boden een unieke kans voor interactie tussen bewoners en leerlingen. Zo vertelde Els, een bewoner van ADL Cluster, hoezeer zij het waardeerde om de leerlingen te leren kennen en zelfs spontaan hulp kreeg bij het dragen van haar boodschappen. Ook Marie-Claude kwam de leerlingen nog haar felicitaties overbrengen en kijkt met warme gevoelens terug. Het feit dat de leerlingen haar met haar roepnaam Coco en ook naar haar hondje Chopin vroegen, toont aan dat wij ook in onze indirecte doelstellingen met glans geslaagd zijn.

Een nieuwe standaard voor inclusieve samenwerkingen

Deze succesvolle samenwerking heeft niet alleen geleid tot een prachtig vernieuwde leefomgeving, maar heeft ook de banden tussen de bewoners en de bredere gemeenschap versterkt. Dit project staat symbool voor wat er mogelijk is wanneer verschillende sectoren samenkomen met een gemeenschappelijk doel.

Wij zijn trots op de resultaten en kijken uit naar toekomstige projecten die bijdragen aan de levenskwaliteit van onze bewoners en de gemeenschap als geheel.

adl Cluster & VTI Oostende vieren inspirerende samenwerking

adl Cluster en VTI Oostende kijken trots terug op een prachtig traject van samenwerking dat een mooie transformatie heeft gebracht in het ADL Cluster Oostende. Deze gezamenlijke inspanning benadrukt het belang van inclusie, maatschappelijke betrokkenheid en levensvreugde in het hart van onze badstad.

lees meer alle berichten

Samen tegen eenzaamheid: klein gebaar, grote impact

Help je mee aan het creëren van een warme, verbonden gemeenschap?

Eenzaamheid aanpakken begint met eenvoudige, liefdevolle gebaren. Of het nu gaat om een vriendelijk 'hallo', een telefoontje naar een oude bekende, of het buitenzetten van de vuilnisbak voor de buurman – elk gebaar telt!

Samen kunnen we bruggen bouwen, harten verwarmen en eenzaamheid aanpakken. Maak jij samen mee het verschil?

lees meer alle berichten