engelendale

Engelendale - Een bloemetje voor Alain en Cathy

engelendale

In ons woonzorgcentrum Engelendale - Brugge werden Alain en Cathy in de bloemetjes gezet. In hun vrije tijd entertainen zij onze bewoners met hun bordercollies.

Ze bestaan. Honden die niet constant blaffen als er bezoek is. Alain en Cathy uit Brugge hebben er zelfs drie. Spike, Sky en Boy heten de drie brave bordercollies. Eigenlijk hebben ze vier honden maar de Mechelse herder 'Snap' verblijft achteraan in de tuin. Snap heeft zijn naam niet gestolen. “Het is een heel lieve hoor, maar eens hij bijt, laat hij niet meer los”, vertelt Alain.

Snap is zijn waakhond. Alain is namelijk waker-hondenmeester bij Defensie, in de kazerne van Ieper. Of eerder was, want hij zal op enkele nachtdiensten na genieten van zijn welverdiend pensioen.

"De lach op hun gezicht, daar doen wij het voor".

Het zwarte gat hoeft Alain niet te vrezen want hij heeft altijd wel iets om handen. Zo is hij samen met Cathy vrijwilliger bij ons. “Wij gaan één à twee keer per maand langs met de hondjes, onder begeleiding van het animatieteam van kamer naar kamer. De bewoners zijn zo content als ze de hondjes zien. De lach op hun gezicht, daar doen wij het voor. Er is zelfs een vrouw die de koffiekoekjes spaart tot wij langskomen.”

“In de zomer doen wij al eens een agility-sessie in de tuin. Dan brengen wij onze toestellen zoals de paaltjes, de wip of de horden mee en tonen wij wat trucjes. Op weg naar huis hebben wij altijd zo’n warm gevoel dat wij iets goeds hebben gedaan voor die bewoners. "Chapeau" trouwens voor het animatieteam want zij zorgen er steeds voor dat alles vlotjes verloopt en begeleidt ons doorheen de namiddag. Die leveren echt mooi werk.”

Duofiets wordt letterlijk warm gereden door Jo Planckaert en het dagelijks bestuur van Squatina!

Slechts een handjevol mensen waren op de hoogte dat op donderdag 22/09/2022 de duofiets werd geleverd! De verrassing voor bewoners en medewerkers was groot en werd feestelijk onthaald.

lees meer alle berichten

18/10/2022 Vorming voor professionele zorgverleners ivm de werking van ons centrum voor dagverzorging 't Ponton

Leer tijdens deze vormingssessie de werking van ons Centrum voor dagverzorging kennen.
Er is ook tijd voor een rondleiding, vragen, koffie en gebak.

lees meer alle berichten