Blog

Omdat wij graag delen wat er leeft in onze voorzieningen en in de zorgsector, schrijven wij geregeld blogs. Op die manier houden wij jou op de hoogte van alle nieuwtjes en tonen wij waarmee wij bezig zijn. Naaste familieleden van bewoners krijgen zo een unieke kijk in de wereld van zorg en welzijn.

Slechts een handjevol mensen waren op de hoogte dat op donderdag 22/09/2022 de duofiets werd geleverd! De verrassing voor bewoners en medewerkers was groot en werd feestelijk onthaald.

Leer tijdens deze vormingssessie de werking van ons Centrum voor dagverzorging kennen.
Er is ook tijd voor een rondleiding, vragen, koffie en gebak.

Wil jij de werking van ons centrum voor dagverzorging leren kennen?
Kom, volledig vrijblijvend, een kijkje nemen. 's Morgens ontvangen wij jou met een tasje soep en in de namiddag met koffie en gebak.

Tot dan!

ADL Cluster Oostende werkt nauw samen met vzw Squatina en streeft dezelfde waarden na.
ADL Cluster viert dit jaar zijn 15-jarig bestaan!

Squatina wenst jullie een zorgeloze zomer!

Wij zijn op zoek naar jou!

Volg jij een zorgopleiding én ben jij op zoek naar een toffe studentenjob in het weekend?

Dan ben jij bij ons aan het juiste adres!

Zaterdag 23 april 2022 – locatie: onze groep van assistentiewoningen Duinroos – Middelkerke.

Wij hadden alvast het goede weer mee. Er werd gezorgd voor een feestelijke inkom die ook de gezellige sfeer weergeeft van onze voorziening.

Wij, woonzorgcentrum ’t Ponton en de biopluktuin in de Tuinen van Stene, het landbouwpark van stad Oostende dat wordt beheerd door vzw Buitengoed, delen met veel trots mee dat zij sinds mei 2022 een samenwerkingsovereenkomst aangaan. Wij wilden deze bijzondere samenwerking in de kijker zetten en ‘Hoe kan het ook anders?’ in combinatie met een lokaal vers hapje en drankje aanbieden aan alle aanwezigen.

In ons woonzorgcentrum Engelendale - Brugge werden Alain en Cathy in de bloemetjes gezet. In hun vrije tijd entertainen zij onze bewoners met hun bordercollies.

Ze bestaan. Honden die niet constant blaffen als er bezoek is. Alain en Cathy uit Brugge hebben er zelfs drie. Spike, Sky en Boy heten de drie brave bordercollies. Eigenlijk hebben ze vier honden maar de Mechelse herder 'Snap' verblijft achteraan in de tuin. Snap heeft zijn naam niet gestolen. “Het is een heel lieve hoor, maar eens hij bijt, laat hij niet meer los”, vertelt Alain.